Strokovna ekskurzija v hotelu Habakuk
Ga. Katja Vampl, ki je v hotelu zaposlena na področju marketinga, nam je najprej predstavila družbo Terme Maribor, d. d., kot celoto, nato pa nam je bilo podrobno predstavljeno poslovanje in različni poslovni sistemi v hotelu Habakuk.
Pojasnila in pokazala nam je razliko v kategorizaciji med hotelom, ki ima pet zvezdic in depandanso, ki ima na račun manjše kvadrature kopalnic štiri zvezdice, kar pa ne velja za servis, ki ima v obeh objektih 5 zvezdic.
Predstavljen nam je bil strateški razvoj hotela na področju kongresnega turizma, wellness turizma in cateringa.
Ga. Vampl nas je seznanila tudi z ekološkim poslovanjem hotela, z ekološko osveščenostjo vseh zaposlenih ter z uporabo HACCP-ja.
Za konec nam je predstavila bližajoči dogodek BIO WELLNESS SLOW FOOD, kjer bodo gostje z bio hrano in bio vini zakorakali novemu načinu življenja naproti.
Utrjevanje pridobljenega teoretičnega znanja na primeru dobre prakse je za mene zelo zanimiva izkušnja in upam, da jih bo v prihodnosti še več.
Karmen Barabaš Maribor, 23. 05. 2011