Strokovna ekskurzija – Soržev mlin

V četrtek, 7. junija, smo študentje 2. letnika programa Turizem pri predmetu Poslovni sistemi v turizmu, imeli terenske vaje na turistični kmetiji Soržev mlin. Ogledali smo si kmetijo s tradicijo, kjer si obiskovalci in gostje lahko iz avtentične kulture bivanja in delovanja naših prednikov v živo pričarajo v spomin naravi prijazno kmetovanje in kvaliteto sobivanja človeka, živali in narave.

Gospod Anton, lastnik in pobudnik obnove kmetije s tradicijo, nam je predstavil vse turistične dejavnosti na kmetiji, od mlina, žage, nastanitvenih kapacitet, skrbi za trajnostni razvoj podeželja do težavnosti obvladovanja kakovosti multidisciplinarne in interdisciplinarne dejavnosti na kmetiji.

Gospod Anton je primer dobre prakse podjetnika v kmetijski dejavnosti, saj povezuje svoje goste in odjemalce ekoloških mlevskih izdelkov z ekološkimi pridelovalci žit, semen in zelišč iz okoliškega podeželja. Je tudi eden od soavtorjev, ki so kreirali kategorizacijske standarde – jabolka za turistične kmetije.

[[#!#galerija-107#!#]]

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki