Predavatelji in študentje FKPV obiskali Bruselj

Zadnji teden v maju je skupina dodiplomskih in podiplomskih študentov ter predavateljev FKPV obiskala prestolnico Evrope.

Strokovno ekskurzijo so na povabilo evropskega poslanca dr. Milana Zvera začeli z obiskom in ogledom Evropskega parlamenta. Delo v Evropskem parlamentu in aktualno problematiko na področju okolja, javnega zdravja, industrije, raziskav in energetike sta jim predstavili evropski poslanki Zofija Mazej Kukovič in dr. Romana Jordan.

Za slovensko gospodarstvo in raziskovalno sfero je izjemno pomembno predstavljanje in zastopanje interesov Slovenije v Evropski uniji, zato so se udeleženci strokovne ekskurzije srečali tudi s predstavniki najpomembnejših institucij v Bruslju, ki Slovenijo zastopajo na tem področju. Boris Šavle, višji raziskovalec za znanost in raziskave, je predstavil delo Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja v Bruslju. Uroš Mahkovec iz Stalnega predstavništva RS pri Evropski uniji jim je predstavil zastopanje Slovenije v Evropski uniji.

Turizem je ena najpomembnejših gospodarskih panog tega tisočletja in ena izmed študijskih smeri na FKPV, zato so se študentje in predavatelji srečali tudi s turističnimi predstavniki, ki so pomembni za slovensko turistično gospodarstvo. Marketinški strokovnjak Slovenske turistične organizacije za področje Beneluksa, Laurent Louis, jim je predstavil specifiko turističnega trga Belgije in aktualno delo predstavništva STO v Bruslju. Udeleženci ekskurzije pa so se srečali tudi z novo izvoljenim izvršnim direktorjem Evropske potovalne komisije, dr. Eduardom Santanderjem, ki jim je predstavil načrt s katerim namerava popeljati evropski turizem iz recesije.

Poleg bogatega strokovnega programa so si udeleženci ekskurzije ogledali tudi turistične znamenitosti Bruslja.

Elena Marulc

[[#!#galerija-106#!#]]

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki