Posvetovanje: Celje mesto prireditev – danes in jutri

Skupina študentov študijskega modula Menedžment prireditev je 22. marca skupaj z Zavodom za prireditve in turizem CELEIA, organizirala okroglo mizo na temo "Celje mesto prireditev – danes in jutri". Za osnovo bistritvi idej je služila mini raziskava, ki so jo študentje te projektne skupine opravili med mlajšo populacijo v Celju. Vsebinsko bogato razpravo so suvereno moderirali študentje. Razprava je pokazala, da je v strokovnih krogih zavedanje o zgodovinskih in kulturnih danostih za izvedbo prireditev širšega pomena, dovolj veliko, da pa med splošno populacijo in posledično tudi med politiko, ta zavest še ne sproža ustreznih odločitev. Čutiti je tudi pomanjkanje zavedanja družb, ki poslujejo mestu, o lastni družbeni odgovornosti za razvoj okolja v katerem poslujejo. Dozorelo je spoznanje, da bi skupina pozitivno usmerjenih ljudi iz različnih sfer življenja v Celju lahko prispevala k razvoju zavesti o razvojnih priložnostih mesta tudi na področju prireditvenega turizma.

S strani vodstva FKPV se je okrogle mize udeležili direktor fakultete gospod Jože Geršak, dekanja izr. prof. dr. Marjana Merkač Skok in mentor projektne skupine mag. Dušan Luin, višji predavatelj. Iz Zavoda Celeia pa so se razprave udeležili direktorica mag. Milena Čeko Pungartnik, gospa Urša Dorn, svetovalka za turizem, gospa Jerneja Kolar, rererentka za stike z javnostjo in kustos Centra sodobnih umetnosti gospod Jani Pirnat. Po zaključeni razpravi nas je kustos popeljal skozi razstavo sodobne kiparke Dube Sambolec. Zaključili smo ob šampanjcu prigrizku ki so ga udeležencem srečanja pripravili študentje.

Dogodek je pokazal, da je tovrstno sodelovanje med FKPV in akterji turizma v okolju še kako potrebno in dobrodošlo, tako za Fakulteto, za študente in seveda za okolje. Na področju študija turizma in še posebej "menedžmenta prireditev" bosta FKPV in Zavod Celeia podpisali dogovor o sodelovanju. Na vidiku je že nov skupen projekt s področja promocije turizma in prireditev na Celjskem gradu.

Prezentacija projektne naloge "Celje mesto prireditev – danes in jutri", ki so jo pripravili študenti Darja Bedrač, vodja skupine, Denis Buzina in Rebeka Jeraj.

Pripravil mag. Dušan Luin, višji predavatelj
nosilec predmeta "Menedžment prireditev"

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki