FKPV podelila priznanje Zavodu za turizem Maribor

FKPV podelila priznanje Zavodu za turizem Maribor
za partnersko sodelovanje pri posredovanju dobrih turističnih praks.
Pri pridobivanju operativnih znanj in praktičnih izkušenj v študijskem programu »Turizem« si Fakulteta za komercialne in poslovne vede načrtno prizadeva za programsko sodelovanje s pomembnimi lokalnimi in regionalnimi akterji. Zelo pomembno se nam zdi, da aktivni strokovnjaki iz področja turizma lahko predstavijo problematiko in razvojne načrte v svojih okoljih in z našimi študenti delijo izkušnje dobrih in tudi manj dobrih praks. Pomembno se nam zdi tudi to, da v tem procesu lahko lokalni akterji preverijo funkcioniranje te dejavnosti in usmeritve razvojne politike pri študentski populaciji, ki je še neobremenjena z realnimi zadržki in omejevalnimi miselnimi vzorci. Tovrstno sodelovanje prinaša obojestransko dodano vrednost.

Na naši študijski enoti v Mariboru so v ponedeljek 18. aprila potekale predstavitve seminarskih nalog pri predmetu »Uvod v trajnostni razvoj turizma« ki ga je v Mariboru predaval naš predavatelj turizma, mag. Žarko Mlekuž. V okviru predavanj je g. Milan Razdevšek , direktor Zavoda za turizem Maribor, predstavil nastajajoče usmeritve nove strategije mesta Maribor in Pohorja. Študentje so bili povabljeni, da v okviru praktičnega preverjanja teorije v realnem življenjskem okolju, podajo svoja razmišljanja v zvezi s tem dokumentom, predvsem z vidika vključevanja trajnostne komponente v lokalno razvojno politiko turizma.

Predstavitve seminarskih nalog so potekale v Hiši stare trte na Lentu. Direktor Zavoda za turizem, kamor spada tudi ta turistično informativni objekt, si je vzel čas, da je lahko spremljal vsebine, ki so jih študentje pripravili v esejih in v seminarskih nalogah. Predstavitev se je udeležila tudi predavateljica, mag. Mirjana Ivanuša. Prisoten je bil tudi mag. Dušan Luin, koordinator študijskega programa turizem, ki je v imenu FKPV in v osebnem imenu dekanje izr. prof. dr. Marjane Merkač Skok izročil pisno zahvalo g. Milanu Razdevšku za predstavitev novih smernic strategije in priznanje Zavodu za turizem Maribor za partnersko sodelovanje pri posredovanju dobrih študijskih praks.

Študentje so se na predstavitve dobro pripravili in jih profesionalno izvedli. Pripravili so pravi žlahtni prezentacijski dogodek. Namen tovrstnih predstavitev je prav v tem, da študentje »natrenirajo« pripravo in izvedbo prezentacij, kar bodo kasneje v poslovnem življenju zelo potrebovali. Pri študiju jim na ta način omogočamo, da si pridobijo tudi veščin suverenega nastopanja in utemeljevanja svojih idej. Dogajanje je pozorno spremljal in beležil mag. Žarko Mlekuž, ki je tudi avtor priloženih fotografij.
 

Zapis pripravil mag. Dušan Luin, višji predavatelj
 
[[#!#galerija-61#!#]]

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki